Bug in SeriesBand

TeeChart Beta versions
Post Reply
JosefG
Newbie
Newbie
Posts: 10
Joined: Tue Nov 25, 2003 5:00 am

Bug in SeriesBand

Post by JosefG » Mon Mar 15, 2010 8:23 am

Hi,
I have send these requests one year ago:

1) TSeriesBandTool should respect the property "stairs" of the associated series'

2) TSeriesBandTool should have two colors:
Color 1: where Series 1 > Series 2
Color 2: where Series 1 < Series 2

This was your answer:
1) You are right. I've added the bug to the wish list to be fixed in future releases (TV52013891).
2) Thanks for the suggestion. We'll try to implement this in further releases (TV52013892)

Now I have tested version 2010 Beta and found no improvement in this issue.

I'm a bit disappointed about this, because it really would be important for us.

Regards,
Josef

Narcís
Site Admin
Site Admin
Posts: 14730
Joined: Mon Jun 09, 2003 4:00 am
Location: Banyoles, Catalonia
Contact:

Re: Bug in SeriesBand

Post by Narcís » Mon Mar 15, 2010 12:24 pm

Hi Josef,

Thanks for your feedback.
1) TSeriesBandTool should respect the property "stairs" of the associated series'
I'm afraid it would be difficult to implement TV52013891 because TSeriesBandTool is "series style agnostic". It is designed to work with most series styles. Therefore, since many series styles don't have the Stairs property, it can not be used inside tools plotting routines. To implement this a complete redesign of the tool would be necessary or even an specific tool for staired series.
2) TSeriesBandTool should have two colors:
Color 1: where Series 1 > Series 2
Color 2: where Series 1 < Series 2
Regarding TV52013892, currently TSeriesBandTool uses one polygon for plotting the entire area. Implementing this would mean using 2 polygons, one for each color. Anyway, I have incremented its priority on the list.
Best Regards,
Narcís Calvet / Development & Support
Steema Software
Avinguda Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia
Tel: 34 972 218 797
http://www.steema.com
Image Image Image Image Image Image
Instructions - How to post in this forum

Narcís
Site Admin
Site Admin
Posts: 14730
Joined: Mon Jun 09, 2003 4:00 am
Location: Banyoles, Catalonia
Contact:

Re: Bug in SeriesBand

Post by Narcís » Mon Mar 15, 2010 7:16 pm

Hi Josef,
I'm afraid it would be difficult to implement TV52013891 because TSeriesBandTool is "series style agnostic". It is designed to work with most series styles. Therefore, since many series styles don't have the Stairs property, it can not be used inside tools plotting routines. To implement this a complete redesign of the tool would be necessary or even an specific tool for staired series.
Luckily I was wrong :oops:. I have finished implementing this feature in TeeChart Pro 2010 VCL. We should run some more testing but it was much easier than I expected.
Best Regards,
Narcís Calvet / Development & Support
Steema Software
Avinguda Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia
Tel: 34 972 218 797
http://www.steema.com
Image Image Image Image Image Image
Instructions - How to post in this forum

JosefG
Newbie
Newbie
Posts: 10
Joined: Tue Nov 25, 2003 5:00 am

Re: Bug in SeriesBand

Post by JosefG » Tue Mar 16, 2010 9:19 am

This is great!!!

Maybe even second request (the two colors) is doable in the near future.

Regards,
Josef

Narcís
Site Admin
Site Admin
Posts: 14730
Joined: Mon Jun 09, 2003 4:00 am
Location: Banyoles, Catalonia
Contact:

Re: Bug in SeriesBand

Post by Narcís » Tue Mar 16, 2010 9:34 am

Hi Josef,

An image of how it looks like:
SeriesBandStairs.jpg
SeriesBandStairs.jpg (84.57 KiB) Viewed 5016 times
Best Regards,
Narcís Calvet / Development & Support
Steema Software
Avinguda Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia
Tel: 34 972 218 797
http://www.steema.com
Image Image Image Image Image Image
Instructions - How to post in this forum

JosefG
Newbie
Newbie
Posts: 10
Joined: Tue Nov 25, 2003 5:00 am

Re: Bug in SeriesBand

Post by JosefG » Wed Mar 17, 2010 7:50 am

Hi,

again, this is an importand improvement for us. Thank you.

Also the above chart shows, that it would be very desirable if the color would change if the value of series2 is greater than the values of series1.

Regards,
Josef

Yeray
Site Admin
Site Admin
Posts: 8690
Joined: Tue Dec 05, 2006 12:00 am
Location: Girona, Catalonia
Contact:

Re: Bug in SeriesBand

Post by Yeray » Thu Mar 18, 2010 3:58 pm

Hi Josef,

Yes, we'll also try to implement it for the future releases.
Best Regards,
ImageYeray Alonso
Development & Support
Steema Software
Av. Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia (SP)
Image Image Image Image Image Image Please read our Bug Fixing Policy

Post Reply