'Invalid class typecast'

TeeChart for ActiveX, COM and ASP
Post Reply
Seth
Newbie
Newbie
Posts: 92
Joined: Tue Aug 17, 2004 4:00 am

'Invalid class typecast'

Post by Seth » Tue Jul 20, 2010 8:25 am

Hello,

In Use TeeChart 7.0 Unicode ver, There was an error.

[Version]
TeeChart Pro Activex v7 Unicode(7.0.1.4)

[Error]
- After making and saving Radar Chart, It has 'Invalid class typecast' Error when Reopen that Chart.
- I couldn't see Chart.
- Image

[Test]
1. Execute Visual Basic 6.0
2. New Project -> Standard EXE
3. Add OLE (TeeChart ActiveX 7.0)
4. Make Chart object in Form -> Add Radar -> Insert Sample Data
5. Save Project (Project1.vbp)
6. Open Project (Project1.vbp) -> 'Invalid class typecast' Error is occured

Yeray
Site Admin
Site Admin
Posts: 8912
Joined: Tue Dec 05, 2006 12:00 am
Location: Girona, Catalonia
Contact:

Re: 'Invalid class typecast'

Post by Yeray » Tue Jul 20, 2010 12:29 pm

Hi Seth,

I haven't been able to reproduce the problem here neither with v7.0.1.4 or v8.0.0.8.
Find attached both sample projects that can be loaded successfully here.
test v7.0.1.4.zip
(1.66 KiB) Downloaded 166 times
test v8.0.0.8.zip
(1.69 KiB) Downloaded 158 times
Are you sure you have the component correctly registered? Does the TeeChart Pro AX v7 feature demo program work fine?
Best Regards,
ImageYeray Alonso
Development & Support
Steema Software
Av. Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia (SP)
Image Image Image Image Image Image Please read our Bug Fixing Policy

Seth
Newbie
Newbie
Posts: 92
Joined: Tue Aug 17, 2004 4:00 am

Re: 'Invalid class typecast'

Post by Seth » Thu Jul 22, 2010 6:29 am

Hello,

I executed test samples.
But they were good at ANSI ver, not at UNICODE ver.

I asked you question for TeeChart 7.0 Unicode ver

Please check again this problem in Unicode ver.

Yeray
Site Admin
Site Admin
Posts: 8912
Joined: Tue Dec 05, 2006 12:00 am
Location: Girona, Catalonia
Contact:

Re: 'Invalid class typecast'

Post by Yeray » Thu Jul 22, 2010 7:18 am

Hi Seth,

Excuse me, I missed it.
But with Unicode I couldn't reproduce the error neither.
test v7.0.1.4.zip
(26.44 KiB) Downloaded 157 times
Could you please try it see if you can reproduce the problem with it?
Best Regards,
ImageYeray Alonso
Development & Support
Steema Software
Av. Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia (SP)
Image Image Image Image Image Image Please read our Bug Fixing Policy

Post Reply