Problems displaying unicode data e.g. chinese

TeeChart Beta versions
Post Reply
VCL Eval
Newbie
Newbie
Posts: 4
Joined: Thu Jan 07, 2010 12:00 am
Contact:

Problems displaying unicode data e.g. chinese

Post by VCL Eval » Wed Mar 09, 2011 10:46 am

Hello,

using TeeChart 7.05 we cant display unicode on captions (legend, axis). There are some ??? instead of chinese letters e.g. I simply tried to copy & paste some chinese letters in data fields on the latest eval versions of TeeChartOffice 8 and 2010 - same behavior. My question is how to solve the problem and how to get an earlier mentioned update or a similar one - TeeChartAX7UpdateMultiLangUnicode.exe - if it would help.

An answer will oblige. Thx, Ben

Yeray
Site Admin
Site Admin
Posts: 8478
Joined: Tue Dec 05, 2006 12:00 am
Location: Girona, Catalonia
Contact:

Re: Problems displaying unicode data e.g. chinese

Post by Yeray » Thu Mar 10, 2011 9:52 am

Hello,

Until v8 you have to use the unicode version (or multilang + unicode) and the CodeUTF8String function. Take a look at the demo at "TeeChart Pro v8 ActiveX Unicode Version\examples\UnicodeTest".
From v2010, as RAD Studio XE is full unicode, this is not necessary anymore.
Best Regards,
ImageYeray Alonso
Development & Support
Steema Software
Av. Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia (SP)
Image Image Image Image Image Image Image Please read our Bug Fixing Policy

VCL Eval
Newbie
Newbie
Posts: 4
Joined: Thu Jan 07, 2010 12:00 am
Contact:

Re: Problems displaying unicode data e.g. chinese

Post by VCL Eval » Wed Jul 18, 2012 4:27 pm

Hello people,

I know this is not the correct forum to post about installation problems but I'm having trouble finding somewhere where I can...

Perhaps you can help?

Could someone tell me how to add a new topic in a forum to do with my installation issues?

I'm running Delphi RAD Studio XE2 Trial and the teechart pro 2012 trial. When I start up I get the messages:
'...can't start because fmx163.bpl is missing...'
and
'...C\...\DclFMXTeePro916.bpl must be recompiled before it can be installed...'

I don't understand these issues.

Thanks,

Ian.

Yeray
Site Admin
Site Admin
Posts: 8478
Joined: Tue Dec 05, 2006 12:00 am
Location: Girona, Catalonia
Contact:

Re: Problems displaying unicode data e.g. chinese

Post by Yeray » Fri Jul 20, 2012 7:23 am

Hi Ian,

Find here the Support options for each kind of customer:
https://www.steema.com/licensing/suppor ... ng_support
Jascha wrote:I'm running Delphi RAD Studio XE2 Trial and the teechart pro 2012 trial. When I start up I get the messages:
'...can't start because fmx163.bpl is missing...'
and
'...C\...\DclFMXTeePro916.bpl must be recompiled before it can be installed...'
Please, make sure you have RAD XE2 with the latest updates installed (Update 4 Hotfix 1):
http://cc.embarcadero.com/item/28881
http://cc.embarcadero.com/item/28882
Best Regards,
ImageYeray Alonso
Development & Support
Steema Software
Av. Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia (SP)
Image Image Image Image Image Image Image Please read our Bug Fixing Policy

VCL Eval
Newbie
Newbie
Posts: 4
Joined: Thu Jan 07, 2010 12:00 am
Contact:

Re: Problems displaying unicode data e.g. chinese

Post by VCL Eval » Sun Jul 22, 2012 11:46 am

Hello Yeray,

Thank you for your swift response. I have tried to download the updates from the links you sent me but it says that I am not authorized for access to the submissions... I can't see how I can try out Teechart Pro with Delphi if I can't download these. Any ideas?

Thanks,

Ian.

Yeray
Site Admin
Site Admin
Posts: 8478
Joined: Tue Dec 05, 2006 12:00 am
Location: Girona, Catalonia
Contact:

Re: Problems displaying unicode data e.g. chinese

Post by Yeray » Mon Jul 23, 2012 9:23 am

Hi Ian,

You need an Embarcadero license/account to log in and download their products.
Best Regards,
ImageYeray Alonso
Development & Support
Steema Software
Av. Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia (SP)
Image Image Image Image Image Image Image Please read our Bug Fixing Policy

Post Reply