Strange visual behaviour with Windows in Japanese

TeeTree VCL for Borland Delphi and C++ Builder.
Post Reply
bertrod
Advanced
Posts: 151
Joined: Wed Sep 07, 2005 4:00 am

Strange visual behaviour with Windows in Japanese

Post by bertrod » Tue Mar 06, 2018 7:59 am

Hello,

One customer using Windows 10 in Japanese reported a problem with the TeeTree which we have never faced before:

The TeeTree should look like this:
Image

But for this customer it looks like this:
Image

The texts are not visible and the icons are like shrinked on each other.

Have you ever faced such a situation or have any idea about what could produce such a problem ?

We are using TeeTree v2.0.

Thank you if you have any feedback.

Yeray
Site Admin
Site Admin
Posts: 8497
Joined: Tue Dec 05, 2006 12:00 am
Location: Girona, Catalonia
Contact:

Re: Strange visual behaviour with Windows in Japanese

Post by Yeray » Tue Mar 13, 2018 10:18 am

Hello,

I'm trying to reproduce the problem with this simple example:

Code: Select all

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
var i, j: Integer;
begin
  for i:=1 to 2 do
    with Tree1.AddRoot('ルート ' + IntToStr(i)) do
    begin
      Expanded:=True;
      Border.Hide;
      for j:=1 to 4 do
      begin
        with AddChild('子供 ' + IntToStr(j)) do
        begin
          ImageIndex:=tiChecked;
          Border.Hide;
          with AddChild('サブチャイルド 0') do
          begin
            ImageIndex:=tiChecked;
            Border.Hide;
          end;
        end;
      end;
    end;
end;
But it seems to work fine for me here:
Project3_2018-03-13_11-16-29.png
Project3_2018-03-13_11-16-29.png (3.64 KiB) Viewed 839 times
Could you please modify the code above or arrange a simple example project we can run as-is to reproduce the problem here?

Thanks in advance.
Best Regards,
ImageYeray Alonso
Development & Support
Steema Software
Av. Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia (SP)
Image Image Image Image Image Image Image Please read our Bug Fixing Policy

bertrod
Advanced
Posts: 151
Joined: Wed Sep 07, 2005 4:00 am

Re: Strange visual behaviour with Windows in Japanese

Post by bertrod » Tue Mar 20, 2018 7:32 am

Hello Yeray,

Thank you for your answer.
We think we have found the problem: our user told us the TeeTree was working, he installed MS Office 2013 and the Tree was not working anymore. After some researches it appears that some Microsoft users have experienced problems with treeview components in MS Office 2013.

We have suggested our user to uninstall Office 2013 to check if it was the cause of the problem, but we didn't have any feedback since.

For the moment we can consider that the problem is not linked with TeeTree component but with MS Office 2013.

Yeray
Site Admin
Site Admin
Posts: 8497
Joined: Tue Dec 05, 2006 12:00 am
Location: Girona, Catalonia
Contact:

Re: Strange visual behaviour with Windows in Japanese

Post by Yeray » Tue Mar 20, 2018 8:44 am

Hello,

Thanks for the feedback.
Don't hesitate to let us know if you (or the user) still have problems with it.
Best Regards,
ImageYeray Alonso
Development & Support
Steema Software
Av. Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia (SP)
Image Image Image Image Image Image Image Please read our Bug Fixing Policy

Post Reply