YAxis different for "Line" and "Line + Symbol" types

TeeChart for Microsoft Visual Studio .NET, Xamarin Studio (Android, iOS & Forms) & Monodevelop.
Post Reply
iMDuser
Newbie
Newbie
Posts: 6
Joined: Mon Jun 12, 2017 12:00 am

YAxis different for "Line" and "Line + Symbol" types

Post by iMDuser » Mon Apr 23, 2018 7:45 am

We are working with TeeChart ver. 4.1 for WPF.
We have two series: first is type of Line and second is type of Line + Symbol.
And both series are limited.
When we look on YAxes of this two series we see that they are different.
Our questions:
1. Is this is a bug of TeeChart?
2. If this is a bug were it was fixed?
3. If exists workaround to fix this problem?
Attachments
DifferentYAxis.PNG
DifferentYAxis.PNG (2.8 KiB) Viewed 2323 times

iMDuser
Newbie
Newbie
Posts: 6
Joined: Mon Jun 12, 2017 12:00 am

Re: YAxis different for "Line" and "Line + Symbol" types

Post by iMDuser » Wed May 02, 2018 7:37 am

Hi,
Can we get your help for this issue please?

Christopher
Guru
Posts: 1195
Joined: Fri Nov 15, 2002 12:00 am

Re: YAxis different for "Line" and "Line + Symbol" types

Post by Christopher » Wed May 02, 2018 8:17 am

iMDuser wrote:Hi,
Can we get your help for this issue please?
I am sorry for the delay in answering this question of yours, please accept my apologies.

If I have read your issue correctly, it can be resolved by setting InflateMargins to false, e.g.

Code: Select all

		Line line;

		private void InitializeChart()
		{
			line = new Line(tChart1.Chart);
			line.FillSampleValues();
			
		}

		private void Button_Click(object sender, RoutedEventArgs e)
		{
			line.Pointer.HorizSize = 20;
			line.Pointer.VertSize = 20;
			line.Pointer.InflateMargins = false;
			line.Pointer.Visible = !line.Pointer.Visible;
		}
Best Regards,
Christopher Ireland / Development & Support
Steema Software
Avinguda Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia
Tel: 34 972 218 797
http://www.steema.com
Instructions - How to post in this forum

iMDuser
Newbie
Newbie
Posts: 6
Joined: Mon Jun 12, 2017 12:00 am

Re: YAxis different for "Line" and "Line + Symbol" types

Post by iMDuser » Thu May 03, 2018 12:48 pm

Thank you very much. This is working.
But with this solution we have another problem.
Symbols on bottom and high horizontal lines are not drawn full, they are cut.
Perhaps you have solution for this problem too?
Attachments
CuttingSymbolsWithInflateMargins.PNG
CuttingSymbolsWithInflateMargins.PNG (19.61 KiB) Viewed 2268 times

Christopher
Guru
Posts: 1195
Joined: Fri Nov 15, 2002 12:00 am

Re: YAxis different for "Line" and "Line + Symbol" types

Post by Christopher » Fri May 04, 2018 8:32 am

iMDuser wrote:Thank you very much. This is working.
But with this solution we have another problem.
Symbols on bottom and high horizontal lines are not drawn full, they are cut.
Perhaps you have solution for this problem too?
Unfortunately the solution causes the 'problem' you first noticed - setting InflateMargins to true will inflate the left axis (and so the left axis's values) so that the pointers (symbols) do not get cut off at the top. It's one or the other I'm afraid - either the left axis values change to reflect that axis's extension to accommodate the line's pointers, or the left axis remains the same and the pointers are cut off at the top.
Best Regards,
Christopher Ireland / Development & Support
Steema Software
Avinguda Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia
Tel: 34 972 218 797
http://www.steema.com
Instructions - How to post in this forum

Post Reply