X asix labels not lining up properly

TeeChart for Microsoft Visual Studio .NET, Xamarin Studio (Android, iOS & Forms) & Monodevelop.
Yeray
Site Admin
Site Admin
Posts: 8778
Joined: Tue Dec 05, 2006 12:00 am
Location: Girona, Catalonia
Contact:

Re: X asix labels not lining up properly

Post by Yeray » Thu Sep 16, 2010 1:00 pm

Hi UserLS,

Yes, this is the same.
UserLS wrote:bring your chart editor and just change the bottom axis increment to your predefined option "One Year"
This can be done also by code with:

Code: Select all

_testChart.Axes.Bottom.Increment = Steema.TeeChart.Utils.GetDateTimeStep(Steema.TeeChart.DateTimeSteps.OneYear);
With you code, and setting the Increment to "OneYerar" I get this:
Chart1.png
Chart1.png (38.43 KiB) Viewed 1359 times
And after adding the following line:

Code: Select all

_testChart.Axes.Bottom.Labels.Style = Steema.TeeChart.AxisLabelStyle.PointValue;
I get this:
Chart2.png
Chart2.png (38.2 KiB) Viewed 1362 times
Best Regards,
ImageYeray Alonso
Development & Support
Steema Software
Av. Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia (SP)
Image Image Image Image Image Image Please read our Bug Fixing Policy

Captell
Newbie
Newbie
Posts: 65
Joined: Fri Sep 18, 2009 12:00 am

Re: X asix labels not lining up properly

Post by Captell » Thu Oct 07, 2010 12:40 am

Hi there,
I just noticed a new release
Release Notes 28th September 2010
TeeChart.NET version 2010
Build 4.1.2010.09283
Compiled in .NET Framework 4.0
Build 4.1.2010.09282
Compiled for Visual Studio 2008
Build 4.1.2010.09281
Compiled in .NET Framework 2.0
Build 4.1.2010.09280
Compiled in .NET Framework 1.0
does this include the PointValue axis option, it isn't listed in the change log?

Adrian.
Adrian Heald
Director
ITSM Reporting Services Pty Ltd
http://www.reportingservices.com

Yeray
Site Admin
Site Admin
Posts: 8778
Joined: Tue Dec 05, 2006 12:00 am
Location: Girona, Catalonia
Contact:

Re: X asix labels not lining up properly

Post by Yeray » Thu Oct 07, 2010 7:38 am

Hi Captell,

I can see in the release notes:
New Features
--------------------------
1) [TF02015095]
New AxisLabelStyle.PointValue which shows
the XValue point value directly under
the points of a series.
Best Regards,
ImageYeray Alonso
Development & Support
Steema Software
Av. Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia (SP)
Image Image Image Image Image Image Please read our Bug Fixing Policy

Captell
Newbie
Newbie
Posts: 65
Joined: Fri Sep 18, 2009 12:00 am

Re: X asix labels not lining up properly

Post by Captell » Thu Oct 07, 2010 7:41 am

thanks for that, I just missed the new features section when I looked this morning.

I'll be downloading and testing over the weekend.

thanks again.
Adrian Heald
Director
ITSM Reporting Services Pty Ltd
http://www.reportingservices.com

Captell
Newbie
Newbie
Posts: 65
Joined: Fri Sep 18, 2009 12:00 am

Re: X asix labels not lining up properly

Post by Captell » Sun Oct 10, 2010 8:01 pm

I have downloaded and tested the new build 4.1.2010.9280 and for the most part it corrects the problem with labels not aligning correctly with bars by using the new feature PointValue as an Asis Label Style.

However, if the series of data to be plotted is missing some periods the labels aren't shown on the chart, instead a gap is shown, see the following chart where there is no data for April. This chart uses the PointValue axis label style.
11-10-2010 06-49-30.png
11-10-2010 06-49-30.png (7.07 KiB) Viewed 1306 times
Compared with this chart using the Auto axis label style.
11-10-2010 06-51-55.png
11-10-2010 06-51-55.png (7.53 KiB) Viewed 1309 times
Both charts have axis increment set to one month and in all other aspects are identical.

Is it possible to have the PointValue axis label style show the missing data label?
Adrian Heald
Director
ITSM Reporting Services Pty Ltd
http://www.reportingservices.com

Yeray
Site Admin
Site Admin
Posts: 8778
Joined: Tue Dec 05, 2006 12:00 am
Location: Girona, Catalonia
Contact:

Re: X asix labels not lining up properly

Post by Yeray » Mon Oct 11, 2010 8:50 am

Hi Captell,

The PointValue AxisLabelStyle draws the label *only* where there is a point. This style doesn't cares about Increment and IncrementOffset (neither Mark or Text AxisLabelStyle).
Alternatively, if you want to draw labels in a constant separation (regardless of points positions) you have to use Increment and IncrementOffset (with Value AxisLabelStyle).
Best Regards,
ImageYeray Alonso
Development & Support
Steema Software
Av. Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia (SP)
Image Image Image Image Image Image Please read our Bug Fixing Policy

Post Reply