Marks Show Wrong Values

TeeChart VCL for Borland/CodeGear/Embarcadero RAD Studio, Delphi and C++ Builder.
Post Reply
EdDressel
Newbie
Newbie
Posts: 32
Joined: Mon Dec 10, 2018 12:00 am

Marks Show Wrong Values

Post by EdDressel » Wed Oct 02, 2019 8:29 pm

TChart 2019.27.190530, Delphi 10.3.2

I am having a problem where the marts contain the wrong values. Here is my code:

Code: Select all

  srsValues.Clear;
  srsValues.Add(FCalcs.DistByLifeExpect, 'Divided'#13'by Life'#13'Expectancy', clTeeColor);
  srsValues.Add(FCalcs.DistAmortized, 'Amortized', clTeeColor);
  srsValues.Add(FCalcs.DistAnnuitized, 'Annuitized', clTeeColor);
And here is what the chart looks like (see that the values displayed in the marks are not consistent with where the bars line up on the axis):

Image

So I checked the DFM and I am seeing this:

Code: Select all

  object srsValues: THorizBarSeries
    HoverElement = []
    BarBrush.Gradient.Direction = gdLeftRight
    BarPen.Visible = False
    ConePercent = 100
    Marks.Font.Height = -13
    Marks.Font.Name = 'Calibri'
    Marks.Transparent = True
    Marks.Style = smsValue
    Marks.Items = {
      06000000010C456D626F73732E436F6C6F720706636C477261790B466F6E742E
      48656967687402F309466F6E742E4E616D65060743616D627269610C53686164
      6F772E436F6C6F720706636C477261790A53686170655374796C650711666F73
      ...
I don't know what the Marks.Items are ( didn't try to propagate the data there), but surely this should be cleared when srsValues.Clear is called?

If this is by design, I am concerned about what I am doing wrong.

Thanks,

Ed Dressel
Thanks,

Ed Dressel

EdDressel
Newbie
Newbie
Posts: 32
Joined: Mon Dec 10, 2018 12:00 am

Re: Marks Show Wrong Values

Post by EdDressel » Mon Oct 07, 2019 2:47 pm

Anyone?
Thanks,

Ed Dressel

Yeray
Site Admin
Site Admin
Posts: 8839
Joined: Tue Dec 05, 2006 12:00 am
Location: Girona, Catalonia
Contact:

Re: Marks Show Wrong Values

Post by Yeray » Tue Oct 08, 2019 11:44 am

Hello,

Sorry for the delay.

I believe this was fixed with #2206.
Best Regards,
ImageYeray Alonso
Development & Support
Steema Software
Av. Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia (SP)
Image Image Image Image Image Image Please read our Bug Fixing Policy

EdDressel
Newbie
Newbie
Posts: 32
Joined: Mon Dec 10, 2018 12:00 am

Re: Marks Show Wrong Values

Post by EdDressel » Tue Oct 08, 2019 2:35 pm

I am not sure if the bug what the version means--the version the bug is in or the version it is fixed in, but I am using version 2019.27.190530 and it is still in that version.
Thanks,

Ed Dressel

Yeray
Site Admin
Site Admin
Posts: 8839
Joined: Tue Dec 05, 2006 12:00 am
Location: Girona, Catalonia
Contact:

Re: Marks Show Wrong Values

Post by Yeray » Thu Oct 10, 2019 8:28 am

Hello,
EdDressel wrote:
Tue Oct 08, 2019 2:35 pm
I am not sure if the bug what the version means
That means the version that was used to reproduce the problem.
To know what version includes a fix, check the date when the ticked was set as fixed (in this case 2019-10-02) and check what releases have been published after that date in the release notes. In this case, we haven't still published any release yet including this fix. But stay tuned because we are cooking the next one.
Best Regards,
ImageYeray Alonso
Development & Support
Steema Software
Av. Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia (SP)
Image Image Image Image Image Image Please read our Bug Fixing Policy

EdDressel
Newbie
Newbie
Posts: 32
Joined: Mon Dec 10, 2018 12:00 am

Re: Marks Show Wrong Values

Post by EdDressel » Wed Oct 16, 2019 3:29 pm

I can't just take your next update and start running with it as it has to be tested.

Can I get the changes to the source code so I can fix it?
Thanks,

Ed Dressel

Yeray
Site Admin
Site Admin
Posts: 8839
Joined: Tue Dec 05, 2006 12:00 am
Location: Girona, Catalonia
Contact:

Re: Marks Show Wrong Values

Post by Yeray » Thu Oct 17, 2019 6:28 am

Hello Ed,

The fix is detailed here. I'll copy the code:
unit TeEngine;

Code: Select all

Function TSeriesMarks.Clicked(const P:TPoint):Integer;
//...
      if (result mod tmpEvery)=0 then
      begin
        tmp:=FPositions.Position[result];

        if Assigned(tmp) and (result<FItems.Count) and FItems[result].Visible then // FIX HERE
        begin
          R.TopLeft:=ConvertTo2D(tmp.ArrowTo,tmp.LeftTop);
//...
Best Regards,
ImageYeray Alonso
Development & Support
Steema Software
Av. Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia (SP)
Image Image Image Image Image Image Please read our Bug Fixing Policy

Post Reply