How can I ReCompile Teechart 2013 pro for VCL Under the XE3

TeeChart VCL for Borland/CodeGear/Embarcadero RAD Studio, Delphi and C++ Builder.
smp
Newbie
Newbie
Posts: 13
Joined: Mon Sep 23, 2013 12:00 am

How can I ReCompile Teechart 2013 pro for VCL Under the XE3

Post by smp » Wed Sep 25, 2013 1:13 am

I can not recompile My teechart 2013 pro for VCL'sourcecode under XE3 ?
I gotted sourcecode error ?
Is Any specical options on there?

Narcís
Site Admin
Site Admin
Posts: 14730
Joined: Mon Jun 09, 2003 4:00 am
Location: Banyoles, Catalonia
Contact:

Re: How can I ReCompile Teechart 2013 pro for VCL Under the XE3

Post by Narcís » Wed Sep 25, 2013 7:11 am

Hi smp,

You should use the Recompile tool included with the source code installer. Are you using it? If so, which error does this produce?

Thanks in advance.
Best Regards,
Narcís Calvet / Development & Support
Steema Software
Avinguda Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia
Tel: 34 972 218 797
http://www.steema.com
Image Image Image Image Image Image
Instructions - How to post in this forum

smp
Newbie
Newbie
Posts: 13
Joined: Mon Sep 23, 2013 12:00 am

Re: How can I ReCompile Teechart 2013 pro for VCL Under the XE3

Post by smp » Thu Sep 26, 2013 1:39 am

Yes, I'm using the "Recompile tool included with the source code installer"
I had gotted the error as:
===============================================
TeeChart Pro
Compilation started: 2013-9-24 21:52:51

Win32 v17 Architect
Tee917

Cannot recompile Delphi package: Tee917.dpk
Embarcadero Delphi for Win32 compiler version 24.0
Copyright (c) 1983,2012 Embarcadero Technologies, Inc.
VCLTee.TeeConst.pas(567) Error: E2066 Missing operator or semicolon
VCLTee.TeeConst.pas(567) Error: E2066 Missing operator or semicolon
VCLTee.TeeConst.pas(567) Error: E2052 Unterminated string
VCLTee.TeeConst.pas(985) Error: E2052 Unterminated string
VCLTee.TeeConst.pas(567) Fatal: E2280 Unterminated conditional directive
EXCEPTION:
Compilation aborted.
--------------------------------------------

When I hand Opened Then VCLTee.TeeConst.pas in line 567 I Found that
=======
TeeMsg_Copyright :={$IFDEF LCL}'(C)'{$ELSE}'?{$ENDIF}+' 1995-2013 by Steema Software';
=======
There is a grammar Error After "?";

I tried to modified it and add by manual,but very much grammar error happened(such as The name space error, the use department is exchange "VCLTee." in some units ).

any idea? thanks

Narcís
Site Admin
Site Admin
Posts: 14730
Joined: Mon Jun 09, 2003 4:00 am
Location: Banyoles, Catalonia
Contact:

Re: How can I ReCompile Teechart 2013 pro for VCL Under the XE3

Post by Narcís » Thu Sep 26, 2013 12:58 pm

Hi smp,

As I told you here. My recommendation would be to replace those modified units somehow. The easiest way I can think of is installing the source code at a different location to obtain the files and overwrite those units modified to recompile again. Bear in mind that the sources path might have changed to the new location.
Best Regards,
Narcís Calvet / Development & Support
Steema Software
Avinguda Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia
Tel: 34 972 218 797
http://www.steema.com
Image Image Image Image Image Image
Instructions - How to post in this forum

smp
Newbie
Newbie
Posts: 13
Joined: Mon Sep 23, 2013 12:00 am

Re: How can I ReCompile Teechart 2013 pro for VCL Under the XE3

Post by smp » Fri Sep 27, 2013 1:39 am

Dear Narcís Calvet:

Thanks for your replay, but I think that something I did not saying very exact.

Yesterday, I had redownloaded the source package and reinstall on three defficent Paths(Location), and then try to recompile these but not anyone working OK (Under XE3);

My computer had installed two versions of delphi, these are delphi2010 and XE3; In the same source code's path, The delphi 2010 was ok, but only had same errors on XE3.

It's important, The TeeRecompile.exe generated the error code when it working.(The error code in the path "sources/VCL", the path was been generated by "TeeRecompile.exe");
I'm Chinese, and my English is very poor, I think if you do it by yourself, you will get the detail info;

Thank you very much.

Yeray
Site Admin
Site Admin
Posts: 8853
Joined: Tue Dec 05, 2006 12:00 am
Location: Girona, Catalonia
Contact:

Re: How can I ReCompile Teechart 2013 pro for VCL Under the XE3

Post by Yeray » Fri Sep 27, 2013 4:00 pm

Hi,

When I open the VCLTee.TeeConst.pas file in the "Sources\VCL" folder, or even better, the TeeConst.pas on the "Sources" folder I read this:

Code: Select all

TeeMsg_Copyright          :={$IFDEF LCL}'(C)'{$ELSE}'©'{$ENDIF}+' 1995-2013 by Steema Software';
Note where you see the '? there should be '©' that is the character 169 (DEC) in the extended ascii table, the Copyright sign.

You may have a corrupt TeeConst.pas file. That's why Narcís asked you to download the sources again and replace the conflictive files, to be sure TeeRecompile is using the files shipped with the SourceCode installer.

Just after installing the source code version, without running TeeRecompile, do you see that symbol corrupted? I can even see the © symbol correctly with notepad shipped with Windows 7.
Best Regards,
ImageYeray Alonso
Development & Support
Steema Software
Av. Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia (SP)
Image Image Image Image Image Image Please read our Bug Fixing Policy

smp
Newbie
Newbie
Posts: 13
Joined: Mon Sep 23, 2013 12:00 am

Re: How can I ReCompile Teechart 2013 pro for VCL Under the XE3

Post by smp » Sat Sep 28, 2013 1:09 pm

Hi Yeray Alonso:
I want know where did you download the corrupt TeeConst.pas, I download the install from "https://www.steema.com/accessok", the version is
TeeChart2013SourceCode.exe
May 21,2013
Build 2013.08.130521
File sie - 13,36 MB
************
and
TeeChart2013SourceCode.exe
April 30,2013
Build 2013.08.130430 BETA
File size - 13,31 MB
************
In these versions, After install, in the "Sour Code/sources" path, I found there has the same TeeConsts.pas
================================
TeeMsg_Copyright :={$IFDEF LCL}'(C)'{$ELSE}'?{$ENDIF}+' 1995-2013 by Steema Software';
TeePolarDegreeSymbol :='?;
================================

Just after installing the source code version, without running TeeRecompile,I can't see that symbol corrupted. I can't see the ? symbol correctly with notepad shipped with Windows 7(Simple Chinese).

I think I know what are you saying. but I didn't know where are you gotted the correctly install package;

Thanks.

Yeray
Site Admin
Site Admin
Posts: 8853
Joined: Tue Dec 05, 2006 12:00 am
Location: Girona, Catalonia
Contact:

Re: How can I ReCompile Teechart 2013 pro for VCL Under the XE3

Post by Yeray » Mon Sep 30, 2013 2:59 pm

Hi,

I've downloaded the installers from the same locations than you.
Can you please send the TeeConst.pas file you getr after installing the SourceCode version, without runing TeeRecompile, at the mail account "info at steema dot com"?
Thanks in advance.
Best Regards,
ImageYeray Alonso
Development & Support
Steema Software
Av. Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia (SP)
Image Image Image Image Image Image Please read our Bug Fixing Policy

smp
Newbie
Newbie
Posts: 13
Joined: Mon Sep 23, 2013 12:00 am

Re: How can I ReCompile Teechart 2013 pro for VCL Under the XE3

Post by smp » Tue Oct 01, 2013 3:08 am

Hi Yeray Alonso
Repeated it, the error is raised only under delphi XE3, if under 2010 version is OK.
I had Emailed my TeeConst.pas to you. (I had downloaded and installed the versions:
Build 2013.08.130521;
Build 2012.07.121105;
Build 2012.07.121026;
Build 2012.07.120914 , all are the same.)
If enuser your TeeConst.pas is not the same to me, I guess that maybe some errors happend between the install package and my simple chinese OS.

So on, can you Mail the installed files to me?
Any idea? thanks very much.

Yeray
Site Admin
Site Admin
Posts: 8853
Joined: Tue Dec 05, 2006 12:00 am
Location: Girona, Catalonia
Contact:

Re: How can I ReCompile Teechart 2013 pro for VCL Under the XE3

Post by Yeray » Fri Oct 04, 2013 2:16 pm

Hello,

Excuse us for the delay here.
I'm not sure to understand why the same file opens and compiles fine in all the machines we've tested here, but fails in your machine.
Do you have any other machine where you can try the same?
And in the meanwhile can you please try the binary installer (available at the same client area) to see if you can get a working environment while we don't find an explanation and a fix for this?
Best Regards,
ImageYeray Alonso
Development & Support
Steema Software
Av. Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia (SP)
Image Image Image Image Image Image Please read our Bug Fixing Policy

smp
Newbie
Newbie
Posts: 13
Joined: Mon Sep 23, 2013 12:00 am

Re: How can I ReCompile Teechart 2013 pro for VCL Under the XE3

Post by smp » Sun Oct 06, 2013 1:44 pm

Hi Yeray Alonso
The binary install package without SourceCode version is OK(Only looked not very good as the old version, but it can working)!

I test the version(with source code) on Windows XP, 2000 Server and win7, but none was ok.
Any idea?
thanks !

Yeray
Site Admin
Site Admin
Posts: 8853
Joined: Tue Dec 05, 2006 12:00 am
Location: Girona, Catalonia
Contact:

Re: How can I ReCompile Teechart 2013 pro for VCL Under the XE3

Post by Yeray » Mon Oct 07, 2013 7:23 am

Hi,
smp wrote:The binary install package without SourceCode version is OK(Only looked not very good as the old version, but it can working)!
This may be the GDI+ canvas. Note v2013.08 is the first version to set GDI+ as the default canvas. This canvas has smoother lines but some customers find it blurry. If that's your case, you can always set the canvas back to GDI at the Chart -> 3D -> Render tab in the chart editor.
smp wrote:I test the version(with source code) on Windows XP, 2000 Server and win7, but none was ok.
I'm not sure if it could be relative to the language of the OS. Are all these OS Chinese?
Best Regards,
ImageYeray Alonso
Development & Support
Steema Software
Av. Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia (SP)
Image Image Image Image Image Image Please read our Bug Fixing Policy

smp
Newbie
Newbie
Posts: 13
Joined: Mon Sep 23, 2013 12:00 am

Re: How can I ReCompile Teechart 2013 pro for VCL Under the XE3

Post by smp » Tue Oct 08, 2013 3:14 am

Hi Yeray Alonso
I'm sure that the error be happend under (simple chinese lanaguage) OS, and the english OS is OK;
Under English the file(TeeConst.pas) is OK, and I copied it to my chinese OS, and then I opened it, it's error.(I opened it with notepad.exe)?
but I must developer my application under simple chinese OS? any idea?

Yeray
Site Admin
Site Admin
Posts: 8853
Joined: Tue Dec 05, 2006 12:00 am
Location: Girona, Catalonia
Contact:

Re: How can I ReCompile Teechart 2013 pro for VCL Under the XE3

Post by Yeray » Tue Oct 08, 2013 10:17 am

Hi,

Thanks for the information.
I can think on the following options in order to have a working environment in your Chinese machine:
1. If some files can't be opened, you could try directly install and use the binary version in the Chinese machine.
2. If you have access to an English machine that correctly reads the conflictive files, maybe you can run TeeRecompile in that machine. Then, you could copy/move the "compiled" folder to the Chinese machine and run TeeInstall.exe to install those compiled packages into the IDE in the Chinese machine.
3. You could try to substitute the conflictive characters for characters your system recognizes. Ie, change the line:

Code: Select all

TeeMsg_Copyright :={$IFDEF LCL}'(C)'{$ELSE}'©'{$ENDIF}+' 1995-2013 by Steema Software';
For:

Code: Select all

TeeMsg_Copyright :='(C) 1995-2013 by Steema Software';
In your second post in this thread, you said:
smp wrote:I tried to modified it and add by manual,but very much grammar error happened(such as The name space error, the use department is exchange "VCLTee." in some units ).
So I understand you already tried something like this 3rd option, but TeeRecompile still failed. Could you please tell us what exact errors is TeeRecompile showing after substituting the conflictive © character by a (C) ?
Best Regards,
ImageYeray Alonso
Development & Support
Steema Software
Av. Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia (SP)
Image Image Image Image Image Image Please read our Bug Fixing Policy

smp
Newbie
Newbie
Posts: 13
Joined: Mon Sep 23, 2013 12:00 am

Re: How can I ReCompile Teechart 2013 pro for VCL Under the XE3

Post by smp » Tue Oct 08, 2013 1:27 pm

Hi Yeray Alonso:
I Can use the binary version in Simple Chinese OS, as i know there no error happend.(but sometimes I want find something in sourcecode)
I test in english os, the TeeRecompile.exe is ok under XE 3;
There are two lines error in Teeconst.pas(all are same '?);
I will give you the compile error on tomorrow.

Post Reply