Small bug in Linux

TeeChart for Java (NetBeans, Eclipse, Android Studio, etc)
Post Reply
Dmitry
Newbie
Newbie
Posts: 54
Joined: Mon Jul 27, 2009 12:00 am
Contact:

Small bug in Linux

Post by Dmitry » Sat Sep 05, 2009 5:14 pm

Image

Narcís
Site Admin
Site Admin
Posts: 14730
Joined: Mon Jun 09, 2003 4:00 am
Location: Banyoles, Catalonia
Contact:

Re: Small bug in Linux

Post by Narcís » Mon Sep 07, 2009 8:15 am

Hi Dmitry,

Does this only happen in Linux machines? Have you been able to consistently reproduce this in different computers? With which TeeChart, Java Runtime Environment, development environment and Linux versions occurs?

Thanks in advance.
Best Regards,
Narcís Calvet / Development & Support
Steema Software
Avinguda Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia
Tel: 34 972 218 797
http://www.steema.com
Image Image Image Image Image Image
Instructions - How to post in this forum

Dmitry
Newbie
Newbie
Posts: 54
Joined: Mon Jul 27, 2009 12:00 am
Contact:

Re: Small bug in Linux

Post by Dmitry » Mon Sep 07, 2009 10:24 am

Linux linux19 2.6.25.20-0.5-pae #1 SMP 2009-08-14 01:48:11 +0200 i686 i686 i386 GNU/Linux
OpenSuse 11.0
java version "1.6.0_15"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_15-b03)
Java HotSpot(TM) Client VM (build 14.1-b02, mixed mode)
version TeeChart?

TeeChart for Java Build 2.0.0.801 (SWT)

Narcís
Site Admin
Site Admin
Posts: 14730
Joined: Mon Jun 09, 2003 4:00 am
Location: Banyoles, Catalonia
Contact:

Re: Small bug in Linux

Post by Narcís » Mon Sep 07, 2009 10:29 am

Hi Dmitry,

Thanks for the info. I forgot to ask you how axes titles text is being added.

Thanks in advance.
Best Regards,
Narcís Calvet / Development & Support
Steema Software
Avinguda Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia
Tel: 34 972 218 797
http://www.steema.com
Image Image Image Image Image Image
Instructions - How to post in this forum

Dmitry
Newbie
Newbie
Posts: 54
Joined: Mon Jul 27, 2009 12:00 am
Contact:

Re: Small bug in Linux

Post by Dmitry » Tue Sep 08, 2009 1:36 pm

And I forgot to say you that strange symbol appear in other title ( chart.getChart().getTitle().setText("Disk pool usage");)

I set title so
chart.getAxes().getLeft().getTitle().setText("% Utilization");

Just do it

Marc
Site Admin
Site Admin
Posts: 957
Joined: Thu Oct 16, 2003 4:00 am
Location: Girona
Contact:

Re: Small bug in Linux

Post by Marc » Wed Sep 16, 2009 2:18 pm

Hello,

Your code doesn't provoke the error when tested on Windows. We'll run the test on Linux too. In the meantime, your image shows Chart headers 'BACKUP - ALL' and 'ARCHIVE - ALL'. Those titles don't display the problem; how are those titles set that differs from the problem you find via the code 'chart.getChart().getTitle().setText("Disk pool usage");' ? Are you using a different code line?

With thanks.
Regards,
Marc Meumann
Steema Support

Dmitry
Newbie
Newbie
Posts: 54
Joined: Mon Jul 27, 2009 12:00 am
Contact:

Re: Small bug in Linux

Post by Dmitry » Fri Sep 25, 2009 7:51 am

Strange symbols appear again but on Windows System

Image
Image

SWT version is version 3.550

Narcís
Site Admin
Site Admin
Posts: 14730
Joined: Mon Jun 09, 2003 4:00 am
Location: Banyoles, Catalonia
Contact:

Re: Small bug in Linux

Post by Narcís » Fri Sep 25, 2009 8:46 am

Hi Dmitry,

We can not reproduce this in Windows and Swing project with Netbeans in Linux. We are also testing SWT in Eclipse and Linux.

BTW: Do you use any specific code for setting those strings?

Thanks in advance.
Best Regards,
Narcís Calvet / Development & Support
Steema Software
Avinguda Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia
Tel: 34 972 218 797
http://www.steema.com
Image Image Image Image Image Image
Instructions - How to post in this forum

Dmitry
Newbie
Newbie
Posts: 54
Joined: Mon Jul 27, 2009 12:00 am
Contact:

Re: Small bug in Linux

Post by Dmitry » Fri Sep 25, 2009 11:21 am

Attention.
I changed swt library to new 3.550 and strange symbols appeared at once.

Marc
Site Admin
Site Admin
Posts: 957
Joined: Thu Oct 16, 2003 4:00 am
Location: Girona
Contact:

Re: Small bug in Linux

Post by Marc » Fri Sep 25, 2009 2:42 pm

Hello,

We've installed swt 3.550 and repeated tests. We're not seeing the error here. We may have missed something, are you able to send us a small sample project that reproduces the error? The error appears as if an extra character is adding itself to the line at some stage, a new-line or carriage return for example.

With thanks.
Regards,
Marc
Steema Support

Dmitry
Newbie
Newbie
Posts: 54
Joined: Mon Jul 27, 2009 12:00 am
Contact:

Re: Small bug in Linux

Post by Dmitry » Mon Sep 28, 2009 1:18 pm

I started your example from source. Strange symbol is too.

Image

swt 3.5

Marc
Site Admin
Site Admin
Posts: 957
Joined: Thu Oct 16, 2003 4:00 am
Location: Girona
Contact:

Re: Small bug in Linux

Post by Marc » Mon Sep 28, 2009 3:08 pm

Hello,

If you run the TeeChart examples from the compiled swt example folder, do you see the same error?

Regards,
Marc
Steema Support

Dmitry
Newbie
Newbie
Posts: 54
Joined: Mon Jul 27, 2009 12:00 am
Contact:

Re: Small bug in Linux

Post by Dmitry » Mon Sep 28, 2009 3:24 pm

I used your source code and compiled with new swt.

If run compiled swt example(TeeChart.SWT.Features.jar) result is normal without strange symbols

Post Reply