MSINET.ocx not correctly registered

TeeChart for ActiveX, COM and ASP
Post Reply
tlb1971
Newbie
Newbie
Posts: 7
Joined: Fri Oct 20, 2017 12:00 am

MSINET.ocx not correctly registered

Post by tlb1971 » Thu Nov 02, 2017 3:02 pm

I installed TeeChart Prov2017 ActiveX Control on Microsoft Server 2016 OS with IIS. I selected "install internet Demo" and while the demo files were installed, no virtual directory was created. So I created it. When I run "ASP Server examples" from Start, and select "ADO Example", I get no image, just a black X. (See Capture1.jpg)

When I run "TeeChart Pro X feature demo" from Start, I get "Component 'MSINET.OCX' or one of it's dependencies not correctly registered: a file is missing or invalid". (See Capture2.jpg)

Please advise.
Attachments
Capture2.JPG
Capture2.JPG (18.39 KiB) Viewed 822 times
Capture1.JPG
Capture1.JPG (32.21 KiB) Viewed 821 times

Yeray
Site Admin
Site Admin
Posts: 8514
Joined: Tue Dec 05, 2006 12:00 am
Location: Girona, Catalonia
Contact:

Re: MSINET.ocx not correctly registered

Post by Yeray » Fri Nov 03, 2017 7:36 am

Hello,

It looks as the issue discussed here.
Best Regards,
ImageYeray Alonso
Development & Support
Steema Software
Av. Montilivi 33, 17003 Girona, Catalonia (SP)
Image Image Image Image Image Image Image Please read our Bug Fixing Policy

tlb1971
Newbie
Newbie
Posts: 7
Joined: Fri Oct 20, 2017 12:00 am

Re: MSINET.ocx not correctly registered

Post by tlb1971 » Mon Nov 06, 2017 5:10 pm

While that got rid of the MSINET.OCX not found error, the ASP examples are still not working. Perhaps I'm missing more than just MSINET.OCX? Can you tell me why the setup didn't create the virtual directory for me? Since your setup did not add the virtual website, I was forced to do this myself, are there maybe some settings I missed?

I'm starting to get confused, is this product supported on Microsoft Server 2016 Standard running IIS 10.0.14393? Specifically I need ASP support to show ADO based line charts. This is for a previous solution we provided using v5 and it worked perfectly.

Marc
Site Admin
Site Admin
Posts: 869
Joined: Thu Oct 16, 2003 4:00 am
Location: Girona
Contact:

Re: MSINET.ocx not correctly registered

Post by Marc » Mon Nov 13, 2017 5:17 pm

Please see this thread for comments: http://www.teechart.net/support/viewtop ... =1&t=16717

Regards,
Marc Meumann
Steema Support

Post Reply